maandag 22 april 2013

ik, Lente



ik, Lente is een verhaal dat bij je blijft en je laat zoeken naar de werkelijkheid, die tussen de regels door geschreven is.





Verse novel: literatuur voor op je smartphone

Is Nederland klaar voor een ‘nieuw’ literair genre? Schrijver Jelte van der Kooi en uitgeefster Suzanna van der Laan denken van wel. Op 29 april verschijnt de verse novel ik, Lente van Jelte van der Kooi bij uitgeverij Booklight. 

Hij is daarmee een van de eerste Nederlandse schrijvers die dit genre – een roman in versvorm – omarmt en op de kaart wil zetten. Tot nu toe zijn er in Nederland slechts vertalingen verschenen, onder meer van de Australische schrijver Steven Herrick, de grote inspiratiebron voor Van der Kooi.

Subtiel geschreven
“Aan de stijl en vorm moet je als fictielezer misschien even wennen,” meent Van der Laan, “maar zelfs doorgewinterde romanlezers gaan bij dit boek overstag. Want
 ik, Lente is een heftig en meeslepend verhaal, met boeiende dialogen en uitgediepte karakters. Tegelijkertijd is het zo subtiel geschreven, zo ingetogen, in korte, ritmische regels, dat het je raakt door de soberheid en eenvoud.”

Smartphone-boek
ik, Lente
 verschijnt ook als e-book en is door de versvorm als het ware op maat gemaakt  voor het lezen op een smartphone. Daarmee hopen schrijver en uitgever naast de reguliere romanlezer ook de nieuwe generatie lezers aan te spreken. Van der Kooi: “Mijn grotere doel is om jongeren weer aan het lezen te krijgen, ze weer plezier te laten krijgen in het lezen van boeken, ze laten wegdromen bij een mooi verhaal en hun nieuwsgierigheid te prikkelen.” 

De hoofdpersoon in het boek, Lente, is zestien jaar en woont samen met haar moeder en opa in het dorp Bankschroef. Een dorp waar gefluisterd wordt, een dorp waar je niet oud wilt worden. Haar overzichtelijke leventje wordt ontwricht wanneer ze van haar moeder hoort dat die ernstig ziek is.
 

Over de auteur
Jelte van der Kooi (1965) is schrijver, verteller en denker zonder kaders. In zijn werk brengt hij organisaties en mensen in beweging, verbindt ze door te prikkelen en te spelen met nieuwsgierigheid. Dat doet hij ook met deze verse novel, lichtvoetig balancerend op de grens van proza en poëzie.
 

Boekgegevens
Paperback, 240 pagina’s, € 14,95. ISBN 978 94 91472 275
ePub, € 8,95. ISBN 978 94 91472 282
ik, Lente
 is vanaf 
29 april verkrijgbaar in de boekhandel en via www.booklight.nl





De auteur is beschikbaar voor interviews en een reviewexemplaar te bereiken via 06 - 229 06 504 en e-mail: ziener@online.nl

Meer informatie over Jelte van der Kooi:
 
www.jeltevanderkooi.booklight.nl
Kijk ook op www.youtube.com/user/leesrijk voor de boektrailer(s) en de titelsong 'Zwanenzang'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten